vrijdag 1 juli 2011

Boek "Toeristenvallen en opstaan. Rugzakglobetrotter wordt luxecruisedirector" door Wim Van Besien

Voorstelling boek

Bij uitgeverij Activating Tourism werd in 2005 het boek "Toeristenvallen en opstaan" - Rugzakglobetrotter wordt luxecruisedirector - door Wim Van Besien, aan de pers voorgesteld via een heuse tewaterlating door de "schepen van bootjes en toerisme".

Bestellen: enkel nog verkrijgbaar bij de auteur op het adres Geerwijnstraat 9, 8000 Brugge of via overschrijving van 12,5 € + 2,10 € (E.U.-landen + 4,20 €) port- en verzendingskosten op rekeningnummer KBC 470-0511151-82 met vermelding "toeristenvallen" en een duidelijk postadres.

Het ISBN-nummer is 9090196668.

Het handige, mooi gebonden boek bevat 128 blz. in een heldere, aangename lay-out.

Enkele reacties: "het leest als een trein", "verplichte leeslectuur op vakantie, te lezen tijdens, niet voor de reis", "de herkenbaarheid van een en ander vertaalt zich gretig in humor en ironie".

Inhoud

Hoe versiert een Griekse kapitein jonge toeristes en wat doet hij er mee? Hoe haalt de toeristische business maximaal rendement uit een toerist? Hoe moet je de beste plaatsen aan het zwembad en in de bus veroveren? Hoe wreed is de wraak van een afgewezen kandidaat-minnares-op-leeftijd-maar-met-poen?

De antwoorden en nog een massa andere anekdoten en verhalen leest u in 'Toeristenvallen en opstaan'. Het boek bevat de getuigenis van een toeristische pentito, maar het is evenzeer een mooi menselijk verhaal over de zoektocht naar eeuwige liefde in plaats van oppervlakkige seks.

Het verhaal begint met de droom van een jongeman om lowbudget een wereldreis te maken. Na zes maanden strandt de reis in Centraal-Amerika door een tropische hersenvliesontsteking. Maar hij heeft de smaak te pakken en wordt animator in Spaanse en Griekse vakantieclubs. Het wordt een tijd van helle zon, lichte meisjes en zware pret. Het werk bevalt hem zo goed dat hij zich opwerkt en het tot zijn eigen verwondering schopt tot cruise director op enkele van de meest prestigieuze cruiseschepen ter wereld.

Glamour en glitter worden zijn deel maar ook veel problemen en frustraties. Toch komt hij in zijn vak aan de hoogste top. Door zijn huwelijk met een Italiaanse moet hij echter kiezen om daar allemaal afstand van te doen. Amoureuze romances maken plaats voor een solide huwelijk en de status van gelukkige huisvader. Een bewuste keuze. Maar ook het besef dat er geen plaats meer zal zijn voor avontuurlijke vakanties noch luxecruises …

Tijdens een ordinaire vakantie vele jaren later, bevindt hij zich aan de kant van de vakantieganger en voelt zich slachtoffer van het massatoerisme. In Tenerife herinnert hij zich de valkuilen en valstrikken die voor toeristen worden opgezet. Hij mijmert relativerend en met zelfspot over hoe hij zelf met veel vallen en opstaan die merkwaardige, wervelende toerismejaren doorspartelde aan de andere kant van het gordijn.

'Toeristenvallen en opstaan' zit vol memorabele momenten, beleefd in de meest uiteenlopende omstandigheden in een wereld van de grootste luxe, en beschreven met veel humor en ironie. Het boek is ook een handleiding voor toeristen die zich al een keertje teveel bedot en bedrogen voelden.

Lijst van de hoofdstukken
Synopsis van het boek
Recensie van het boek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten